Wat is het verschil tussen MP3-, WAV- en AIFF-bestanden?

Onze WAV-bestanden zijn de originele files met master kwaliteit en bieden meer vrijheid voor bewerking van de bestanden. Omdat deze originele WAV-bestanden niet gecomprimeerd zijn, is een bestand van bijvoorbeeld een minuut lang al snel10 MB groot. Met de gemiddelde track-lengte van ongeveer zeven minuten kunnen WAV-bestanden veel ruimte in beslag nemen op je harde schijf.

Onze MP3's zijn gecodeerd op 320 kbps CBR (Constant Bit Rate) door middel van een LAME codeermachine. 320 kbps is de hoogst mogelijke bitrate voor een LAME-gecodeerd MP3-bestand. Deze hogere bitrate resulteert in het algemeen in zowel een superieure geluidskwaliteit als in een betere weergave van het originele geluid, ondanks dat de file gecomprimeerd is van het originele WAV-bestand.

AIFF-bestanden geven albumillustraties en de volledige track-tags weer, dit kunnen WAV-bestanden niet (zoals Sample Rate, 44.100 kHz Sample Size, 16 bit Bit Rate, of 1411 kbps).

Meer informatie over AIFF: http://www.beatportal.com/feed/item/introducing-aiff-format/