Hoe kan ik de Beatport Downloader gebruiken?

Met de Beatport Downloader kun je je recent aangekochte tracks downloaden en organiseren met één klik. Nooit meer onvolledige of zoekgeraakte muziek en een eenvoudig overzicht met de status van al je downloads. Organiseer je muziek naar eigen voorkeur door zelf labels te maken voor al je folders. Hiermee heb je volledige controle over de manier waarop je muziek opslaat en zoekt binnen je eigen bibliotheek. Installeer Downloader door hier te klikken.

Om Downloader te gebruiken, log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Downloader toont dan alle nummers die op dat moment in de wachtrij staan om gedownload te worden, en de status van je bibliotheek binnen Beatport.

Downloader PREFERENCES:
Met 'PREFERENCES' kun je de Preferred Columns bepalen die je zichtbaar wilt hebben bij het bekijken van de tracks die in de wachtrij staan (zoals Artist, Label, Format, Status, Catalogus # enz.).
Je kunt hiermee ook geautomatiseerde taken instellen zoals het inloggen en het sluiten van de applicatie wanneer downloads afgerond zijn.

Om te downloaden:
Selecteer de tracks die je wilt downloaden door het vakje aan de linkerkant van elke track aan te vinken en op de knop 'DOWNLOAD' te klikken. De tracks worden gedownload, op basis van de voorkeuren die je hebt ingesteld op het tabblad 'PREFERENCES'.

Re-Download:
Na een nummer met succes gedownload te hebben is dit tijdelijk beschikbaar voor 24 uur binnen het tabblad 'RE-DOWNLOAD'. Gedurende deze periode kun je het downloaden van elke track(s) die mogelijk beschadigd is of afgebroken is tijdens het downloaden opnieuw proberen.
Customer Support kan ook je downloads van recente orders resetten als deze niet goed gelukt zijn. Stuur dan een e-mail naar support@beatport.com. Wij verzoeken je dan het bestelnummer, alsmede alle relevante informatie over de track door te geven om een ​​reset aan te vragen.

Kies je folderstructuur
Kies je folderstructuur onder 'PREFERENCES' in de rechterbovenhoek van het scherm. Vervolgens selecteer je het tabblad 'FILE PREFERENCES'. Als je liever je gedownloade tracks opslaat zonder ze te sorteren binnen bijvoorbeeld artiest, label enz. moet je 'FLAT' selecteren. Anders kan je de folderstructuur kiezen door een van de vooraf ingestelde folderstructuren aan te klikken of door het aanmaken van je eigen aangepaste lay-out.

Benoem je bestanden:
Kies uit één van de beschikbare namen die weergegeven worden bij de presets, of maak je eigen naam aan met de button 'CUSTOM'. Met behulp van de drop-downmenu’s kun je de volgorde bepalen waarin je de informatie weergegeven wilt hebben. Een voorbeeld van je instellingen wordt weergegeven met de bestanden- en de folderpreview.