Wat kan ik uploaden?

Je kunt een bestand uploaden van max. 500 MB zolang het een MP3 audiobestand is met een constante bitrate van 320k.

Als je je mix wilt verkopen, moeten alle tracks die erin gespeeld worden gekocht zijn op Beatport en terug te vinden zijn op je Beatport-account dat verbonden is met je DJ-profiel. Als de tracks in je bestand niet gekocht zijn op Beatport, kun je de mix alleen uploaden als preview.

1. Ga naar mixes.beatport.com en klik op “Upload Your Mix”
  1. Kies de optie om je mix te verkopen of niet te verkopen. Je kunt je mix verkopen als alle tracks gekocht zijn op Beatport en/of je eigen producties. Als je mix materiaal bevat waar mogelijk copyright op rust en dat niet gekocht is op Beatport, selecteer ‘no’.

*Niet alle tracks op Beatport zijn beschikbaar voor Beatport Mixes op dit moment.

1. Voeg een Mix-afbeelding toe (optioneel). Als je geen afbeelding toevoegt, dan wordt je DJ-profielafbeelding gebruikt. Voeg een mixtitel (verplicht) en een mixomschrijving (optioneel) toe.

Let op: een volledige URL in de omschrijving wordt zichtbaar als een klikbare link zodra de mix gepubliceerd is.

1. Selecteer “Upload Mix File” om te beginnen met het uploaden van je mix. Het kan even duren voordat de mix is geüpload, dit is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding. Je kunt in de tussentijd door naar de volgende stap.
  2. Klik op “Add Tracks” om te zoeken naar tracks van je mix op Beatport. Als je tracks hebt die je zelf geproduceerd hebt, ga dan naar de “Your Tracks”-optie.

Als de mix die je publiceert te koop is, selecteer dan de tracks van je Beatport-koopgeschiedenis of gebruik de “Your Tracks”-optie om je eigen producties toe te voegen.

Mixes die track lists bevatten worden veel meer ontdekt door fans.

Klik zodra je klaar bent met toevoegen van tracks op “Back to Mix”.

1. Zet start- en eindtijden voor iedere track door het slepen van het artwork over de wave form. Je kunt ook manueel tijden invoeren naast elke track op de lijst. Zodra de mix volledig is geüpload, gaat de mix vanzelf afspelen, je kunt nu als je wilt de mix beluisteren voordat je hem publiceert.
  1. Zodra de mix klaar is met uploaden, komt de optie “Publish Mix” beschikbaar. Als je tevreden bent met je track times, dan kies je voor “Publish your mix to Beatport”. Je mix komt automatisch op de Beatport Mixes homepage in de Newest Mixes-sectie in de volgorde waarin ze gepubliceerd zijn.