Hoe ik kan mijn tracks taggen met album artwork?

Het taggen van artwork voor elektronische muziek kan erg frustrerend zijn, omdat veel releases niet in de mainstream muziekwinkels terechtkomen die de meeste tagging tools gebruiken als source voor afbeeldingen.

Beatport Pro maakt gebruik van Beatport’s gigantische catalogus van releases om dit gat op te vullen.

Om artwork te taggen, sleep je een audiobestand op het Beatport Pro’s dock icoon of selecteer je een file via de ‘add files’-knop op de Artwork tagging toolbar.

Omdat een kleine afbeelding al beter is dan helemaal geen afbeelding, heeft Beatport Pro een functie om van kleine afbeeldingen een hogere kwaliteit template te maken in de vorm van een vinyl plaat, waar de artworkafbeelding het label wordt. Verschillende aspecten kunnen geconfigureerd worden via Preferences.

In de nieuwe Beatport Pro voor Mac, kun je artwork en metadata taggen door een track toe te voegen aan je collectie en te kiezen voor de ‘Sync with Beatport’-knop.