Mijn MP3’s laten niet de juiste ID3 tag zien. Ik heb de naam van mijn Beatport-tracks aangepast en nu werken ze niet meer. Hoe komt dat?

Momenteel gebruiken we de laatste versie van ID3v2 om alles te taggen, dit is wereldwijd het meest ondersteunde systeem om dj-software en hardware te taggen.

Andere software zoals Windows Media, Windows Explorer en Vista gebruiken andere tagging-systemen.

Momenteel kan iTunes ID3v2.4 wel lezen. Als je tracks meteen naar iTunes importeert nadat je ze gedownload hebt, zie je de ID3-informatie, ondanks dat je deze niet ziet wanneer je ze vanuit een Windows-programma opent.

Je kunt iTunes gebruiken om tags aan te passen naar een oude ID3-versie die door andere software te lezen is.

Open de track in iTunes, klik met je rechtermuisknop op de track, kies (Convert ID3 tags) en kies een oudere versie. In versie 1.1 kunnen de tags gelezen worden in Windows Media Player, Windows Explorer, iTunes en Serato.